Herplaatsing

Herplaatsing

Zowel leden als niet-leden van de NTC kunnen contact opnemen als zij om welke reden dan ook niet meer voor hun Tamaskan kunnen zorgen. De hond zal op deze pagina worden geplaatst, en de NTC zal proberen (in samenwerking met de huidige eigenaar) een goed nieuw huisje te vinden voor de hond.

Mocht u meer informatie willen over herplaatsing in het algemeen, of over de Tamaskan die bij ons aangemeld zijn voor herplaatsing, dan kunt u contact opnemen met de NTC. Ook kunt u contact met ons opnemen als u in aanmerking wilt komen voor een herplaatser. U zult dan op een lijst geplaatst worden, en zodra er een herplaatser beschikbaar komt waarvan wij denken dat deze geschikt is dan nemen wij contact met u op.

Tamaskan herplaatser:

Gezocht: Goed tehuis voor Tamaskan x Witte herder teef

Vanwege privéomstandigheden wordt er gezocht naar een goed plekje voor Thyri, een 1-jarige Tamaskan teef (geboortedatum 29-02-2016).

Belangrijk hierbij is dat Thyri moeite heeft met alleen zijn. Gezelschap van één andere hond is (vooralsnog) niet voldoende voor haar. Ze wordt daarom enkel geplaatst in een huishouden waar hier rekening mee gehouden wordt!

Thyri is op zoek naar mensen die haar een actief en uitdagend leven kunnen bieden en ervaring hebben op het gebied van honden. Qua karakter neigt ze meer naar de witte herder dan de Tamaskan. Ze is gevoelig, slim en coöperatief. Ze kent de basiscommando’s. Op overzichtelijke plekken kan ze loslopen en ze komt als ze wordt geroepen. Vanwege haar trainbaarheid en intelligentie zou ze erg geschikt zijn voor hondensporten zoals speuren en/of behendigheid. Ze heeft er plezier in om samen met en voor je te werken. Ze is opgegroeid in een gezin met kinderen en kan goed met ze overweg. Ze heeft een vrolijk karakter en in huis en in de auto is ze rustig, mits er voor voldoende beweging wordt gezorgd.

Wel zijn er punten die training behoeven naast het niet alleen kunnen zijn; aan de riem loopt ze netjes, maar ze kan uit onzekerheid uitvallen naar andere honden (hier wordt aan gewerkt). Los gaat het beter en na even wennen gaat het goed. Op straat kan ze wat onzeker zijn in nieuwe situaties, maar ook op dit vlak wordt er vooruitgang gezien. Ze kan jagen indien er wild of een kat voor haar weg rent of als ze ruikt dat er iets in de buurt moet zitten. Hierin is ze wel steeds beter te sturen. Dit maakt dat Thyri training behoeft, maar dit past ook bij haar leeftijd. Dit is met één-op-één begeleiding en kennis wat betreft positief trainen bij te sturen. Al met al is de verwachting dat, indien ze in de goede handen terecht komt, ze een maatje is voor het leven.

Thyri is half witte herder en gefokt in het kader van een outcross project en geregistreerd bij de Nederlandse Tamaskan Club. Thyri is geboren uit volledig op gezondheid geteste ouders. Gegevens over haar voorgeschiedenis zijn bekend.

Mocht u geïnteresseerd zijn in haar dan kunt u uw korte motivatie en gegevens (naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, gezinssamenstelling, ervaring met (wolf)honden) sturen naar het volgende mailadres: herplaatsingthyri@gmail.com. Wij nemen dan spoedig contact op.