Nieuws

Dogsurvival 2013 te Barendrecht

Evenementen   |   7 september 2013  

“Zaterdag 7 september was het eindelijk zover, 7 uur zaten we in de auto naar Barendrecht, rond half 10 kwamen we aan.

Ons team “Schaapjes in wolfskleren” bestaat uit: Alexandra met Daya, Sabine met Joe, Rahne met Konah, Lien met Lotte, Leanne met Aydin, Patrick met Takoda , Sara met Lira en Laura met Tache. Onze supporter club was ook mee, Miran met Bob, Maurice en Maayke, tevens onze fotograven.

Na onze nummers opgehaald, en bij de dierenarts langs te zijn geweest moesten we wachten tot we aan de beurt waren, om 13.05 uur mochten we eindelijk starten, begon meteen goed, honden vastleggen en touwklimmen, bijna iedereen had het gehaald, ik helaas niet, maar staat op mijn trainingslijstje voor volgend jaar 🙂
Er waren 15 hindernissen die we samen met onze honden moesten doen. o.a. onder een zeil door kruipen, dat vond Daya eng, ze wou het niet echt, heb haar geprobeerd te overhalen met snoepjes, maar nee, toen hebben we maar samen over het zeil gelopen, over paletten klimmen, vlotvaren, door het water heen lopen, de honden moesten zwemmen, de hond in een kruiwagen en de baasjes duwen. Al met al leuke en spannende hindernissen voor baas en hond. Maar heerlijk om te zien dat de honden toch doen wat we vragen, ze springen in het water, terwijl ze de bodem niet konden zien, dus volledig op hun baasjes vertrouwen. Ze kijken je af en toe aan, moet dit nu echt, maar gaan toch weer in de kruiwagen zitten. Zelf vond ik het heerlijk om met Daya dit te doen, niet alleen vanwege de sportiviteit, maar ook de band die je hebt met je hond wordt nog eens bevestigd.

Na samen nog iets gegeten en gedronken te hebben werd het weer tijd om naar huis te gaan, Daya is de auto ingesprongen en heeft geslapen tot we in Maastricht waren.

De dag erna, aardig wat spierpijn, en blauwe plekken op mijn benen, maar dat gaat ook wel weer over. We hebben met onze groep een hele leuke, maar ook vermoeiende dag gehad, en voor mij zeer zeker voor herhaling vatbaar. (volgend jaar ga ik wel iets meer trainen)

Alexandra Martens”

Foto’s van de Dog Survival zijn hier te vinden: klik

Reacties zijn gesloten.