Puppytest

Puppytest

De fokker legt een belangrijke basis voor de pups en doet er alles aan om de opvoeding en socialisatie zo goed mogelijk te laten verlopen. Ook bij het kiezen van de toekomstige eigenaren is het belangrijk goed te oriënteren en te weten te komen wat de eigenaar in een hond zoekt, hoe de leef- en gezinssituatie is en of ze de hond ook kunnen bieden wat hij/zij nodig heeft. Dan komt de grote vraag welke pup past nu bij welke eigenaar en hoe vind u de juiste match?

Bij de puppytest worden alle pups individueel getest op een leeftijd tussen de 6 en 7 weken en krijgt de fokker een goed beeld van het karakter van elke pup. In de roedel laten pups vaak ander gedrag zien dan individueel. De pups worden getest op diverse zaken zoals werklust, open of gesloten voor nieuwe situaties, herstelvermogen, motivatie, gereserveerd of open/vrij karakter, jachtinstinct, explorerend vermogen, volger of zelfstandig, bijtdrempel, gevoeligheid etc. Na de test ontvangt de fokker van elke pup een rapport met een plaatsingsadvies. Zo kan de fokker dus aan het plaatsingsadvies zien wat de aandachtspunten van de pup zijn voor de toekomst en bij wat voor eigenaren de pup dus het best op zijn plaats zit.

Wij hebben binnen de Nederlandse Tamaskan Club iemand die de puppytesten tegen een zeer gereduceerde prijs wil afnemen omdat wij het belangrijk vinden dat de pups vanaf het begin af aan een zo goed mogelijke start krijgen om zo herplaatsing en/of probleem gedrag door onwetendheid op latere leeftijd zo veel mogelijk te voorkomen. Zodra de pups geboren zijn kan de fokker contact opnemen met Vera voor een afspraak om de test af te nemen:

Vera Sterrenburg
078-6453469 / 06-36178569
veras-wolfhonden@live.nl